„Aki magyar, annak fáj Trianon”

Nem fogadhatjuk el a gyalázatos döntést, az ellen mindig harcolnunk kell. Beszámoló a Jobbik fővárosi trianoni megemlékezéseiről.

Országszerte a gyalázatos trianoni békediktátumra emlékezett a Jobbik. Budapesten a Batthyány-örökmécsesnél tartott megemlékezést a nemzeti radikális párt.

Staudt Gábor, a  Jobbik fővárosi elnöke, a párt országgyűlési képviselője beszédében elmondta, a trianoni döntés fájdalmát soha nem dolgozta fel a magyar nemzet, soha nem is fogadta el azt. A nemzeti radikális képviselő kijelentette: Aki magyar, annak fáj Trianon.

„Több lehetősége is volt Magyarországnak, az elmúlt időszakban, hogy elcsatolt területeiből visszaszerezzen jónéhányat. Így volt ez Csehszlovákia két részre szakadása idején a Felvidék esetében, vagy a Délvidék ügyében a délszláv háború idején, vagy ide sorolható Kárpátalja ügye is, a szovjet utódállamok függetlenedése idején. Ám ezekkel a lehetőségekkel, egyszer sem éltünk.” – jelentette ki Staudt Gábor.

A Jobbik politikusa ezzel összefüggésben elmondta, ettől függetlenül ne csüggedjünk, ugyanis „aki nem fogadja el, hogy legyőzték, azt nem is győzték le”.

Mint mondta a Jobbik is hasonló szélmalomharcnak tűnő küzdelmet folytatott indulásakor, mostanra azonban országgyűlési pártként, olyan ügyek mellé tudott és a jövőben is tud állni, amelyeket 1990 óta egyetlen párt sem vállalt fel. A jelenlegi kormánypárti politikát kritizálva kijelentette, a nemzet ügyét és a globális tőkét egyszerre nem lehet szolgálni.

Staudt kijelentette, a Jobbik soha nem törődik bele a gyalázatos döntésbe, annak megváltoztatására mindig is célként tekint majd.

forrás: barikad.hu

staudtgabor.hu