Közszolgálatiság végállomás

A Jobbik Magyarországért Mozgalom főpolgármester-jelöltjeként leghatározottabban tiltakozom a kiteljesedő gondolatdiktatúra ellen.

Az önmagát magyarnak nevező televízió és rádió megtagadta törvényi kötelezettségének teljesítését, és nem hajlandó a Jobbik kampányfilmjét és felvételét lejátszani. A politikailag a mindenkori hatalomnak elkötelezett törvénytagadók arra hivatkoznak, hogy a kampányfilmben szerepel a „cigánybűnözés és a politikusbűnözés” kifejezés.

Ez a magyar valóságtól teljesen idegen felfogás vezetett oda, hogy a becsületes magyar embereknek szemlesütve kell rettegniük, várva azt a pillanatot, amikor az országot kézben tartó bűnpártolók által védelmezett, hátrányos helyzetükben a magyar emberek által bőségesen pénzelt elkövetők megalázzák, kifosszák őket. Egyszer és mindenkorra ki kell jelenteni, hogy nem hátrálunk tovább, követeljük azt, hogy a MTV és a Magyar Rádió a cenzúrával szakítva teljesítse törvényi kötelezettségét, és engedje adásba a Jobbik kampányfilmjét.

A véleményszabadság példátlanul durva megsértése miatt az intézmények döntést meghozó vezetőinek haladéktalanul távozniuk kell posztjukról. Arra még nem volt példa, hogy bármely parlamenti pártot a választási kampány hajrájában korlátozták volna nézeteinek terjesztésében. Az MSZP nyolcéves médiauralma, médiadiktatúrája után egy fideszes médiabirodalom épül a szemünk láttára. A reklámfilmünk betiltásán túl, a két intézmény  fittyet hány a közszolgálatiság törvényi kötelezettségeire.  Ezt jól példázza, hogy május 17-e és szeptember 12-e között a Magyar Rádió hírműsoraiban mindössze 2,1 százalék, az MTV híradójában pedig 4,5 százalék volt a jobbikos megszólalások aránya.

dr. Staudt Gábor
a Jobbik főpolgármester-jelöltje