A kormánynak csak az a kiemelt budapesti beruházás, ami az ő kényelmét szolgálja

Kifogásolja a Jobbik, hogy Orbán Viktor hivatalának Budára való felköltöztetése során csak a tervezési költség közel másfél milliárd forint és kiemelt beruházásként kezelik, míg az életveszélyessé vált hármas metró felújítását hitelből fogják finanszírozni.

Ismert, Orbán Viktor és a Miniszterelnökség a Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe akar költözni. A hivatal legkésőbb 2016 márciusára veheti át új helyét, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a Várnál Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje. Elmondta, hogy a tervezett tervezési költsége a költözésnek 1,4 milliárd forint, de a végösszeg mindennel együtt akár több tízmilliárdra is rúghat.

A beruházásnál feltűnt Fürjes Balázs neve is, aki a budapesti kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos, ám eddig nem nagyon lehetett látni olyan budapesti fejlesztéseknél, amelyek a budapestiek valódi problémáival foglalkoztak volna. Staudt Gábor rámutatott, hogy ha Orbán költözni szeretne, az máris kiemelt budapesti beruházás lesz, amíg más szükséges feladatok hiába várnak a sorukra.

Staudt Gábor úgy látja, hasznosabb célokra is lehetne költeni ezt a pénzt, megemlítette itt a lassan életveszélyessé váló hármas metrót, aminek kapcsán pár hete jelentette be a kormány, hogy hitelből fogják felújítani. A politikus feltette a kérdést: ha a költöztetésre ennyi pénz áll rendelkezésre, miért kell hitelt felvenni egy olyan valóban szükséges és a lakosok hasznát szolgáló beruházásra, mint a metrófelújítás?

A főpolgármester-jelölt leszögezte, hogy csak az a kiemelt beruházás, ami a kormány kényelmét szolgálja, az pedig nem, ami a lakosságnak lenne fontos, ezért kell változtatni az irányon, a Jobbik pedig meg is fogja ezt tenni - zárta Staudt Gábor.

alfahir.hu nyomán