Mérleget az EU tagságunkról!

Nem készült még még mérleg arról, megérte-e nekünk összességében az uniós tagság - mutatott rá Staudt Gábor a Jobbik képviselője sajtótájékoztatóján.

A Jobbik alapvetései évek óta ismertek az EU-val kapcsolatban, ám ezt többen szándékosan hamisan mutatják be - szögezte le Staudt Gábor. A politikus leszögezte: az EU nem egyenlő Európával, ráadásul az Unió a Lisszaboni Szerződés óta teljesen rossz irányt követ.

Rámutatott: a csatlakozáskor egy másik EU-ba léptünk be, az emberek nem erről szavaztak, azóta bele sem szólhatnak a folyamatokba. A Jobbik a nemzetek Európájában hisz, nem pedig egy szuperállamban, amit sokan szeretnének kialakítani - mondta el Staudt Gábor.

A Jobbik képviselője kiemelte: tagságunk ráfizetéses, és egy mérlegre lenne szükség ennek vizsgálatára, erre eddig sosem került sor. Nem bemondásra kéne elhinni, hogy jobb-e nekünk, hanem bizonyítani is kéne - tette hozzá. Staudt Gábor arra is rámutatott, hogy az árak már nyugatiak, ám a bérek maradtak közép-európaiak.

A képviselő leszögezte, mivel tagok vagyunk, rólunk is döntenek, ott kell lenni az EP-ben, ezért kérik az emberek támogatását a szavazáskor. Hiszen az országról is csak a parlamentben lehet dönteni - mondta Staudt Gábor. A Jobbik úgy látja, hogy annyira vazallusi szerepbe helyezkedett az ország, hogy a több lehetőség közül mindig a rosszabbat választottuk, ezen pedig változtatni kell.

A pálinkafőzéssel kapcsolatban hozott EU-határozatra reagálva Staudt Gábor az alfahir.hu-nak elmondta, az Unió túlságosan bele akar szólni az országok ügyeibe, ahogy most az adómentességet is elmarasztalta az EU bírósága. A politikus szerint a belső versenynek sem árt a jelenlegi szabályozás, hiszen az évi ötven liter nem borítja fel az egyensúlyt. A Jobbik szerint a pálinka továbbá eleve ősi magyar hungarikum, a jelenlegi adómentességi szabályzást pedig a nemzeti párt támogatja.

alfahir.hu