Staudt Gábor a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Ma mutatja be a Jobbik a párt főpolgármester-jelöltjét, Staudt Gábort. Mint ismeretes, a politikus legutóbb hivatali visszaélés és becsületsértés bűntette miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatója ellen.

A Jobbik négy, bizottsági tagnak delegált országgyűlési képviselőjének – köztük Staudt Gábornak – C típusú átvilágítása után a Nemzetbiztonsági Hivatal utódszerve, az AH megállapította, hogy a képviselők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Balla Gergő, Endrésik Zsolt, Schön Péter és Staudt Gábor bűne szokás szerint, annyi volt, hogy korábban kapcsolatban álltak a bűncselekményt soha el nem követő Magyar Gárdával. Az elmúlt húsz évben nem volt még arra példa, hogy egy parlamenti frakció tagjai nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek volna. Ráadásul a Jobbik képviselőinek esetében vélt és feltételes módban megfogalmazott indokok alapján jelentették ki mindezt. Összehasonlításul a C típusú átvilágításon Horn Gyula és Medgyessy D-209 Péter is minden további nélkül átment.

Staudt Gábor az ügy miatt az adatvédelmi biztoshoz fordult, kérve a négy politikusról kiadott szakvélemények nyilvánosságra hozatalát és az egész rendszer felülvizsgálatát. Ezt követően a politikust egyeztetésre hívta Pintér Sándor belügyminiszter, ahol Staudt panaszt nyújtott be a tárcavezetőnél Balajti László tevékenységével összefüggésben.

barikad.hu