Vendégbarát Budapestet szeretne a Jobbik

A Jobbik egy "vendégbarát" Budapestet szeretne kialakítani elsősorban a főváros iránti belföldi turizmus fellendítésével. Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje szerdán Erdei Jánossal, a Magyar Szállodaszövetség vezetőjével folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a turizmus gazdasági húzóágazattá tétele érdekében a Jobbik ismét adómentessé tenné az üdülési csekket, amelyet a párt szerint csak valóban üdülési célból lehetne felhasználni. Kiemelte: a pihenés más területeit érintő szolgáltatások igénybevételéhez egy "rekreációs kártya" azonnali bevezetését javasolják.

A politikus elmondása szerint a szállodaszövetség vezetőjével egyetértettek abban, hogy Budapesten a kiváló adottságok ellenére is alacsony a szállodák iránti kereslet.

Hozzátette: a megbeszélésen komoly problémaként merült fel a Malév, illetve a Ferihegyi repülőtér kérdése, utóbbi tulajdonosa ugyanis jelenleg a légitársaságokat távol tartó politikát folytat.

A felek véleménye szintén megegyezett az esemény-, a konferencia- és a gyógyturizmus fejlesztésének fontosságában - húzta alá a Jobbik főpolgármester-jelöltje.

Staudt Gábor elmondta továbbá, hogy pártja egy budapesti városképi központ felállítását is megfogalmazza fővárosi programjában. Ez az új intézmény "összefogott marketingeszköze lenne a városnak" - mutatott rá a képviselő.

MTI