Augusztus 20-án a Margitsziget ismét várja a hazafiakat

Immár negyedik alkalommal rendezi meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom augusztus 20-án Budapesten a margitszigeti családi napját, ami ezúttal a Jobbikos Magyarok Találkozója elnevezést kapta. A nagyszabású rendezvény kapcsán a főszervezőt, Gőbl Gábort kérdeztük. 

Milyen programokkal várják a gyerekeket?

Az esemény alapvetően idén sem tér el az elmúlt évek jól bevált forgatókönyvétől, de a korábbiakhoz képest mindenképpen erősebb és színesebb programokat hívtunk életre. A gyermekükkel kilátogató szülők és gyerkőceik számára kiemelt eseményként ajálnhatom az Óperenciás Bábszínház 10.15-kor kezdődő „Vizipók, a csodapók” című előadását, majd a déli 12 órakor kezdődő „1000 egy éjszaka meséi” című bábelőadást.

Már 10 órától várjuk kis vendégeinket az "Alkoss magad" asztaloknál, ahol só-liszt gyurmából figurákat, szívecskéket, virágokat, tenyérlenyomatot készíthetnek és reményeim szerint Szent István és Koppány vezér alakját is megrajzolják majd a kicsik. Ezen túlmenően mandala színezésre és festésre, papír virág, hajó és repülő készítésre várjuk a gyermekeket.

Május elsején a csapadékos időjárás miatt sajnos nem kerülhetett sor a több állomásos mesés kincskereső játékra, de ezúttal az égiek támogatását remélve szakképzett foglalkoztatók közreműködésével megtartjuk ezt a sokmozgásos érdekes versenyjátékot. Természetesen nem maradhat el az ilyen rendezvényen szokásos ugrálóvár és óriás csúszda sem! 

És a felnőtteket?

Nemzeti oldali médiumok munkatársait kértük fel a 11 órakor kezdődő sajtóklub-szerű, kulisszatitkokba is betekintést engedő közös beszélgetésre. A "frontvonalon" küzdő országgyűlési képviselőink közül meghívtuk Dr. Staudt Gábort, a Jobbik budapesti elnökét, Murányi Leventét, Volner Jánost és Gyöngyösi Mártont, akik beszámolnak időszerű gondolataikról, és lényegében egy kérdezz-felelek jellegű lakossági fórumot tartanak 14 órától. 

Idén három kiemelkedő rockbanda lép fel margitszigeti nagyréten. Milyen szempontok alapján kérték fel őket?

A kérdésében benne van a válaszom. Fellépőinket nem hiszem, hogy be kell mutatni bárkinek is, hiszen ismerjük őket! A minőség és a jó hangulat garantált lesz a délutáni, koraesti fellépési időpontok ellenére. A magyar nemzeti rock kultikus személyisége, Sziva Balázs rendhagyó módon ezúttal mindkét zenekarával "csendes ülős" produkcióval lép a nagyérdemű elé. A Romantikus Erőszak a 2007-ben megjelent „Hun-magyar mondák” című albumának balladáit adja elő dalos történelem óra keretében, népi hangszeres kísérettel kiegészítve, és ezúttal a Hungarica is csak ezidáig kevesek által hallott, kuriózumnak tekinthető akusztikus hangszerelésű slágereit mutatja be. 

Sokaknak meglepetés lehet a P.Mobil meghívása... 

Nem hiszem. A P.Mobil a legnagyszerűbb magyar rock csapatok közé tartozik. Tagcseréik ellenére igazából mit sem változtak, maradtak akik voltak! Schuszter Lórántot nem tegnap óta ismerjük, hiszen a nemzeti radikalizmus kérlelhetetlen harcosa, és örültünk, hogy a felkérésünket azonnal elfogadta. A P.Mobil dalain és az életérzésen generációk nőttek fel, magyarságtudat ápolásából immár négy évtized óta rendre jelesre vizsgáznak! Éppen ezért a közönség szeretetén és elismerésén kívül még egyetlen állami elismerést sem vehettek át...

Mit lehet tudni a belépők áráról?

Természetesen az egész esemény ingyenes! Büfés partnerünk is a lehető legkedvezőbb árakkal kedveskedik a kikapcsolódni vágyóknak. Itt azonban nem csak kikapcsolódásról van szó! Az eseményt politikai demonstrációként jelentettük be. A jobbikos magyarok találkozója egyben egy kiállás is, amely megmutatja politikai közösségünk erejét és összetartását! Várunk tehát minden hazafit 0 - 101 éves kor között augusztus 20-án a margitszigeti nagyrétre, mert kell az erő és az együttlét!

SSZ - barikad.hu

Tags: