B.V.

B.V.

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje a Venyige utcai büntetésvégrehatjtási intézet előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a párt elképzelései szerint a nagy létszámú segédmunkásokat igénylő építkezéseken foglalkoztatnák a fogvatartottakat.

Staudt Gábor elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy az állam, és így az adófizetők számára egy fogvatartott napi 8000 ft költséggel jár, és közben semmilyen munkalehetőséget nem biztosítanak számukra. A politikus hozzátette: az elítéltek dolgoztatását lehetővé tevő rendszer elvileg jelenleg is működik, a jogi lehetőségek adottak.

A Jobbik programjában is megjelenítette az önfenntartó börtönök szükségességét, azaz a rabok önmaguk termelnék ki fogva tartásuk költségeit, ezzel az állam válláról lekerülne ez a költségvetési teher.

A politikus szerint a munka az elítélteknek sem tenne rosszat, mivel így legalább nem töltenék a büntetésüket a négy fal között.

Staudt Gábort Boglyasovszky Csaba dandártábornok körbevezette az intézetben. A főpolgármester-jelölt elmondta: a súlyos pénzügyi gondok ellenére a büntetésvégrehajtási intézetekben magas szintű szakmai munka folyik.

Tags: