A "frontvonalról" jelentettek a Jobbik képviselői augusztus 20-án

A Jobbik augusztus 20-i rendezvényén több ezren gyűltek össze. A kicsiket bábszínház és játszóház, a nagyobbakat sajtóklub, koncertek, és a "frontvonalról jelentő" parlamenti képviselők várták. A párt Parlamentben eltöltött másfél esztendejéről Staudt Gábor, Murányi Levente, Volner János és Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselők beszélgettek. 

A politikusok az ország jövőjét is befolyásoló fontosabb témák mellett, igyekeztek olyan történeteket is megosztani a hallgatósággal, amik a sajtóban nem jelentek meg.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese elsőként azt a költői kérdést tette fel, hogy vajon mi lehetett az oka annak, hogy a Fidesz képviselői megszavazták Izrael Európai Unióhoz történő társulási szerződését - annak ellenére, hogy Izraelről köztudott, hogy szervezett népirtást folytat a palesztinok ellen. Staudt Gábor hozzátette: mikor felvetették Németh Zsolt külügyi államtitkárnak, hogy „megértik” ugyan Izrael az EU-s törekvéseit, de mégis csak Európán kívül helyezkedik el, azt a választ kapták: annak a kérdésnek a feszegetése, hogy Izrael Európában van-e, már totális antiszemitizmus. A politikus viccesen megjegyezte: ezek szerint a Világatlasz is totálisan antiszemita…

Első a pártfegyelem

Volner János, Magyarország és az IMF közötti „jó kapcsolat” mellet sem ment el szó nélkül. A honatya megdöbbentőnek tartja azt, hogy az Orbán kormány a „gazdasági szabadságharc” jegyében odáig jutott, hogy már Irina Ivascsenko az IMF magyarországi vezetője is aggályosnak tartja , hogy a megszorítások túl erősek lesznek.

A Parlament folyosóján mikor a jobbikos honatyák kérdőre vonták a magukat nemzeti képviselőnek tartó kormánypárti politikusokat a megszorításokkal kapcsolatban, elmondták, maguk sem értenek egyet az intézkedésekkel, de”fő a pártfegyelem”. Volner János hozzátette, ez a nemzet- és hazaárulás tipikus példája.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője ezzel kapcsolatban megjegyezte, ezek azok a szavazások amik megmutatják, hogy Magyarországot kik, hogy, és kinek az érdekében árulták el, rabolták ki. Hasonló példaként említette hazánk afganisztáni szerepvállalásának illetve a Tom Lantos Intézet felállításának megszavazását. A politikus elmondta: ezek is igazolják, hogy Magyarországon már csak egyetlen politikai erő maradt, ami a magyar nemzeti érdekek pártján áll, és ezt mindenben következetesen képviseli.

Nem kis figyelmet és derültséget keltett egy távol-keleti család, akik a közeli szállodában tartottak esküvőt, így a jobbikos ünnep kellős közepébe csöppentek.

Magyarország a csodafegyver

Staudt Gábor ironikusan hozzátette: azért abban bízhatunk, hogy történelmünket megnézve látható, ahova mi beléptünk az rövidesen összeomlott, s így bízik abban, hogy mint megsemmisítő „csodafegyvert” küldtek a NATO-ba és az EU-ba minket

Murányi Levente ’56-os szabadságharcos, jobbikos képviselő Orbán Viktornak a frakciónál tett látogatásáról ismertette élményeit. Elmondta: jellemző a miniszterelnökre, hogy a parlamenti pártok közül a Jobbikot látogatta meg utoljára, számára az LMP is fontosabb volt.

A beszélgetés alkalmával Orbán a szokásos kiselőadása után azt mondta: ugyan vannak áthallások a két párt között, de az ellentét „kvintesszenciája” a Magyar Gárda. Murányi hozzá tette: aki fél a Magyar Gárdától annak bizonyára megvan rá az oka, Ő maga az In-Kal Security-tól fél, nem Gárdától.

 A továbbiakban Staudt Gábor, a „levitézlett KISZ pubi”, Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának ősszel esedékes felfüggesztésről beszélt .Megjegyezte: ha a jobbikos képviselőket kell kiadni, akkor nem habozik a kormány ezt megtenni. Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztése viszont azért maradt őszre, mert a fideszes politikusok úgy gondolták, ha a Parlament nem ülésezik, akkor a mentelmi bizottság se ülésezzen. Staudt leszögezte: akár a nyaralásáról is hajlandó bármikor hazautazni, ha Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztéséről van szó.

Volner János végezetül elmondta, a mai demográfiai adatokat figyelembe véve 2050-re hazánk oda fog jutni, hogy minden második munkaképes lakosa cigány lesz. Ha ez megtörténik, az országra -  mindamellett, hogy élhetetlenné válik - a gazdasági összeomlás vár. A politikus zárásként elmondta: „józan ésszel, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, Magyarországnak csak a Jobbik által kínált út lehet a jövője.

JF

barikad.hu

Tags: