Jobbik: Demszkynek van felelőssége

A Jobbik szerint kizárt, hogy Demszky Gábor főpolgármesternek soha ne legyen semmilyen felelőssége a fővárosi önkormányzat, illetve cégei kapcsán felmerült gyanús ügyekben.

Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje közleményében hangsúlyozza: a Jobbik - Tarlós Istvánnak, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének elképzeléseivel szemben - törvényes, ám határozott elszámoltatást tervez a fővárosban is. Ezt nyugodtan lehet majd "őszi nagytakarításnak" nevezni - fűzte hozzá.

Demszky Gábort kedden egy órán keresztül tanúként hallgatták meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi osztályának nyomozói, a fővárosi cégnél folyó nyomozással kapcsolatban.

A főpolgármester újságíróknak nyilatkozva azt mondta, szerinte kizárt, hogy gyanúsított lehet a Főkert Zrt.-üggyel összefüggésben. Mint mondta, semmilyen ok vagy körülmény nem mutat arra, hogy gyanúsított lehet.

Demszky Gábor azt is hangoztatta, nem érez sem politikai, sem semmilyen más felelősséget a Főkert-üggyel kapcsolatban.

A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy a BRFK elsősorban a fővárosi cég tevékenységéről, szerződéseiről, a közszolgáltató tulajdonában álló gazdasági társaságokról, a főváros által átadott pénzek felhasználásáról kérdezheti Demszky Gábort a 2010. június 7-én hűtlen kezelés megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen elrendelt büntetőeljárásban.

MTI